Procedură daune auto

Daune Constanta, brand-ul de încredere pentru gestionarea daunelor auto, este aici pentru a vă ajuta cu constatările de daune RCA, procesarea dosarelor de daune auto și oferirea de soluții în caz de accidente rutiere în Constanța. Suntem aici pentru a vă ghida prin toată procedura de daune RCA, începând de la înregistrarea daunelor până la acoperirea daunelor.

După producerea unui accident auto, primul pas în gestionarea daunei este deschiderea dosarului de daune de către asigurătorul RCA. Acesta trebuie să deschidă dosarul în data înregistrării avizării de daună. În termen de 3 zile lucrătoare, asigurătorul RCA va efectua constatările necesare și va informa în scris părțile implicate despre documentele necesare pentru a avansa cu procesul de despagubire.

Avizarea daunei reprezintă pasul important în care prejudiciatul notifică asigurătorul despre incidentul produs. În cazul în care dauna a rezultat dintr-un accident rutier în Constanța, pagubitul poate solicita asigurătorului RCA, propriului asigurator sau Biroului Asigurătorilor Auto din România (BAAR) pentru acoperirea daunelor.

În procesul de despagubire, asiguratorul RCA efectuează plata către persoanele fizice sau juridice prejudiciate. Dacă vă conduceți un autovehicul achiziționat prin leasing sau prin alte metode similare, despagubirea poate fi primită doar cu acordul societății de leasing sau al proprietarului de drept al autovehiculului.

La Daune Constanța, ne asigurăm că procesul de constatare a daunelor se realizează corect și eficient. Procesul-verbal de constatare este întocmit de un specialist în constatarea daunelor și este semnat de toate părțile implicate în acest proces.

În plus, oferim servicii complete pentru reconstatarea daunelor. După constatarea inițială a daunelor, puteți solicita o reevaluare a situației pentru a identifica în totalitate piesele afectate și operațiunile necesare pentru a aduce vehiculul la starea de dinaintea accidentului.

Oferim, de asemenea, opțiunea de înlocuire temporară a vehiculului avariat, în funcție de disponibilitate. Echipa noastră este aici pentru a vă consilia în privința întocmirii corecte a documentelor necesare, drepturilor și obligațiilor pe care le aveți conform legii atunci când sunteți implicat într-un accident.

La Daune Constanța, ne asigurăm că mașina dumneavoastră este eliberată după reparație fără a aștepta dovada plății de către asigurătorul RCA.

01

Constatare daune auto

Dacă ați fost implicat într-un accident rutier și aveți nevoie să inițiați un dosar de daune, singurul pas necesar este să ne contactați. Un expert va prelua dosarul dumneavoastră și va acționa pentru rezolvarea lui într-un interval de timp cât mai redus.

02

Întocmire dosar daună

Ne ocupăm de elaborarea dosarului de daună și de pregătirea tuturor documentelor necesare care însoțesc acest dosar, astfel încât să fie complet și coerent. Dosarul este depus cu rapiditate și tratat ca fiind de urgență la compania de asigurări, pentru a grăbi procesul de remediere a daunelor.

03

Mașină de schimb

Pe întreg intervalul în care mașina ta este în service pentru reparații, îți punem la dispoziție un vehicul de înlocuire, astfel încât să nu întâmpini dificultăți în deplasările tale cotidiene. Costurile asociate cu utilizarea autovehiculului înlocuitor sunt suportate integral de către compania de asigurări, conform prevederilor poliței tale RCA.

Evaluatorul tău personal de daune în Constanța

Un telefon te desparte pentru a primi toate informațiile necesare referitoare la evaluarea daunelor auto.